Veel verborgen beperkingen in bagagedekking reisverzekering

Naar aanleiding van een recente analyse van de polisvoorwaarden van Nederlandse reisverzekeringen, stelt online consumentenadviseur Pricewise vast dat reisverzekeraars in de meeste gevallen een limiet instellen op bagagedekkingen. Dit zou komen door het claimgedrag van consumenten. Verzekeraars hanteren dan ook strenge polisvoorwaarden en beperkte dekkingen. Premies blijven daarentegen op hetzelfde niveau of worden zelfs hoger. Daarnaast is het verschil tussen de maximale bagagedekking van reisverzekeraars aanzienlijk. Uit de analyse blijkt dat het verschil tussen de verzekeraars oploopt tot wel € 4.000,-.

Bagagedekking in veel gevallen niet standaard in reisverzekering
De maximale bagagedekkingen van reisverzekeringen met een standaard bagagedekking lopen uiteen van € 1.000,- tot € 5.000,-. Gemiddeld vergoeden reisverzekeraars per persoon maximaal € 2.885,- voor bagage bij verlies, diefstal of schade op reis. Niet elke reisverzekering is echter voorzien van bagagedekking in het basispakket. Dit is nu bij ruim één op de drie reisverzekeraars optioneel. Sommige verzekeraars bieden wel de optie om dekkingen uit te breiden tegen betaling.

Releated

Wat betekent het Klimaatakkoord voor jouw energierekening?

Onlangs heeft het kabinet het Klimaatakkoord gepresenteerd. Je hebt er vast al veel over gehoord en langs zien komen, mét bijbehorende meningen. Om niet het hele akkoord te hoeven lezen hebben wij het Klimaatakkoord voor je doorgespit. Wij hebben voor jou de belangrijkste punten rondom energie op een rij gezet en wat dit betekent voor […]