Je eerste energiecontract: waar moet je op letten?

Yes, jij gaat je nieuwe huis betrekken! Natuurlijk ontzettend leuk, maar het brengt ook een hoop geregel met zich mee. Naast het regelen van de verhuizing en het afsluiten van verschillende verzekeringen, zal je ook moeten kijken welk energiecontract het beste bij jou past. Waar moet je rekening mee houden? Wij hebben alle belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Wees op tijd met je energiebeleid
Als je naar een nieuw huis verhuist, is het belangrijk om je nieuwe energiecontract op tijd af te sluiten. Wanneer moet je de energie voor het nieuwe huis regelen? Streef ernaar om minimaal twee weken vóór de oplevering van je woning dit te regelen. Ben je het vergeten en wil je het snel geregeld hebben, geef dit dan door aan je nieuwe leverancier.

Vul de gegevens van je nieuwe stulpje in
Bij het vergelijken van energieleveranciers moet je verschillende gegevens invullen. Als je gaat verhuizen naar een nieuw huis, vergeet dan niet aan te geven dat je momenteel geen energieleverancier hebt. Omdat je nog niet weet hoeveel energie je gaat verbruiken in je nieuwe huis kun je gebruik maken van een schatting. Je kunt later altijd nog vragen om een herberekening en je voorschot verhogen of verlagen.

Releated

Wat betekent het Klimaatakkoord voor jouw energierekening?

Onlangs heeft het kabinet het Klimaatakkoord gepresenteerd. Je hebt er vast al veel over gehoord en langs zien komen, mét bijbehorende meningen. Om niet het hele akkoord te hoeven lezen hebben wij het Klimaatakkoord voor je doorgespit. Wij hebben voor jou de belangrijkste punten rondom energie op een rij gezet en wat dit betekent voor […]